Lo Crit del Palleter

Lo Crit del Palleter
El palleter Vicente Domenech, patriota valenciá. Cuadro pintat per Joaquín Sorolla

domingo, 1 de mayo de 2016

¡Vergonya!

Manuel Latorre / Tot lo que ha envoltat els actes del 25 d’Abril de 2016 me provoca tal grau d’indignacio i vergonya com dificilment recorde. Ni les convulses celebracions durant la Batalla de Valencia que a sovint acabaren en autentiques baralles campals se poden comparar en el grau de divisio i catalanisacio radical d’enguany. Mentres el catalanisme se troba envalentonat, protegit i subvencionat, els valencianistes continuem donant mostres d’una preocupant divisio i debilitat. Fins a tal punt es aixina que un se pregunta: ¿A on acabara aço?

Fins a quatre actes se convocaren des de diferents entitats culturals valencianistes per a commemorar, que no celebrar, la Batalla d’Almansa. El monument als Maulets que Lola Gª Broch inaugurà en la Av. Regne de Valencia del Cap i Casal, fon l’escenari pel mati del GAV i per la vesprà de la PLV, Som Valencians a les 12 en un homenage-desagravi a la Senyera en les Torres del Serrans (que finalment va ser el de millor acollida de tots) i la PJV en Xativa. Les demes entitats acodiren a on millor les paregué, o se quedaren en casa. Perque tampoc aci mos fiquen d’acort i n’han valencianistes molt critics en que se celebre eixa dia per considerar-lo un pur mimetisme de lo que venen fent els catalanistes.

El catalanisme a la seua. A demostrar qui mana en el nostre pobre Regne. Si voste encara no ha vist el video promocional<http://www.lasprovincias.es/politica/201604/19/desplego-estelada-torres-serrano-20160419182238.html#myModal_directo_directo_30131042490018_1_1461091697327> que pujaren a Internet sobre com desplegaren una bandera independentista dalt de les Torres de Serrans, s’ho pot estalviar o per lo manco prenga´s una tila abans. No he vist tal grau d’odi, rencor i proselitisme dels payasos catalans mai. Els “gossos dolçaina” que lo protagonisen se creuen els amos de Valencia i se nota que se senten respalats pels actuals governants. Insulten, amenacen i provoquen sense cap mirament. Lo que haguera segut inimaginable fa poc de temps, es ara mateixa una trista realitat.

Entre els actes de calfament del 25 d’Abril ya es un clasic “l’estrelada” de la facultat de Filologia de Blasco Ibañez. En permis del senyor decà, un grup d’estudiants del Bloc d’estudiants Agermanats dels payasos catalans (BEA) despenjà el drap des d’una de les finestres de la facultat. No importa que siga un acte illegal de provocacio gratuïta front al que el Delegat del Govern deuria d’actuar contundentment, maxim quan aço se ve repetint des de fa uns anys cada 9 d’Octubre i cada 25 d’Abril. De res servixen les protestes i denuncies dels ciutadans davant de la policia, el jujat o la mateixa universitat. Ells tenen clar qui son i lo que volen, i pensen arribar fins al final en totes les seues conseqüencies.

Lo que ya deixaren clar en el cartell que convocava l’acte central de tot este aquelarre catalanista a on apareixia la plaça de bous del carrer Xativa plena de banderes quatribarrades (despres no conseguiren omplir-la). Sense complexos, llevant-se eixa caraceta en la que durant anys han estat enganyant, per lo manco en el Cap i Casal. S’acaba allo d’anar amagant les banderes independentistes catalanes, de refugiar-se darrere de pancartes en eslogans perfectament calculats per a no assustar a ningú, l’anar canviant de nom periodicament (UPV, Bloc, Compromis…) el traure de matí la real senyera en la provesso civica argumentant que es la bandera de la ciutat…. Ya no cal, Estant dins de les nostres institucions en l’inestimable ajuda del PP i els seus 24 anys ensenyant catalanisme als futurs votants. Ha aplegat el moment de passar a la següent fase, la de consolidacio del proyecte catalaniste.

Davant de tot aço ¿Que fan els responsables de fer complir la llegalitat vigent en la Comunitat Valenciana? ¿Que fan les forces de seguritat davant les continues agressions d’esta gentola(No mes n’ha que vore com deixaren l’estatua del pobre Montoliu)? ¿Que fan els responsables judicials que no actuen d’ofici? ¿Que fa la sobrevalorà societat civil valenciana? ¿Que fa ningu? ¡¡Res!!Tots mirem paca atre costat esperant que aço se solucione a soles, com si se tractara d’un mal somi del que anaren a despertar de sobte. Mos feliciten perque nostres pares, aquells dignes representants de la primera generacio del valencianisme que guanyà els nostres simbols en la Batalla de Valéncia, no vixquen per a vore tanta ignominia com estem consentint i eludim la nostra responsabilitat en capgirar una situacio que porta cami de no tindre volta arrere.

Vergonya mos te que donar el espectacul donat pel catalanisme este 25 d’Abril. Pero tambe mos tindria que donar vergonya la actitut del valencianisme i els valencianistes d’un temps a esta part. Tindrien que fer examen de consciencia i vore que part de culpa tenim cadascu en que s’haja aplegat a estos fets. I per damunt de tot urgix un analisis serio del moviment valencianista, cultural i politic, que propicie la seua refundacio des de l’unitat i l’implicacio personal, en un unic objectiu: Guanyar la Segona Batalla de Valéncia al catalanisme. Perque esta ya ha escomençat i si no la guanyem tindrem que viure en la vergonya de haver consentit la desaparicio del nostre poble absorbit pel imperialisme catalanista.
.
http://www.elpalleter.com/actualitat/opinions/noticies/2008/latorre290416.htmhttp://www.elpalleter.com/actualitat/opinions/noticies/2008/latorre290416.htm

MANUEL LATORRE
(Ex president del Grup d'Accio Valencianista - Vicepresident Coordinadora d´Entitats Culturals del Regne de Valencia)

No hay comentarios:

Publicar un comentario