Lo Crit del Palleter

Lo Crit del Palleter
El palleter Vicente Domenech, patriota valenciá. Cuadro pintat per Joaquín Sorolla

domingo, 19 de enero de 2014

EL GRUP D'ACCIO VALENCIANISTA REALISA UNA OFRENA FLORAL A MANUEL BROSETA

El Grup d'Accio Valencianista junt en les seues Joventuts va realisar una ofrena floral al monument del juriste valencià Manuel Broseta, assessinat a mans d'ETA en 1992.

Manuel Broseta, com tots sabem, fon un intelectual valencià que va viure de primera ma la coneguda com Batalla de Valéncia, es a dir, reaccio del poble contra la catalanisació dels símbols i l'identitat valenciana en les institucions.

Broseta, coneixedor de les intencions del catalanisme i preocupat per defendre la cultura valenciana front ad eixos atacs, va mantindre reunions en el Grup d'Accio Valencianista (Pasqual Martin Villalba i Manolo Zarzo) i UCD (Atard, Abril Matorell), en un despaig del carrer Cronista Carreres, per a pactar un borrador de l'Estatut que se presentara en el Congres dels Diputats el qual reconeguera la historica denominacio de Regne de Valéncia front a la humillant denominacio catalanista de País Valencià.

Ademes d'aixo, va mantindre una postura de denuncia activa front a les intencions del catalanisme que se va vore reflexada en una serie d'articuls publicats en prensa, del que destacem u titulat “La paella dels Països Catalans”, publicat en “Las Provincias” el 23 de juliol de 1978 denunciant les constants intromissions del catalanisme en tots els ambits.

La relacio en el valencianisme no a soles lo va realisar Manuel Broseta, tambe la seua neboda Amparo Broseta, membre de la seccio de Pedagogia del Grup d'Accio Valencianista, seccio que va publicar numerosos llibres i diccionaris en Llengua Valenciana i que hui en dia continuen sent llibres de consulta referents en moltissimes estanteries.

Per tot l'esforç que ell en un gest valent, junt en la seua familia, va realisar per mantindre la cultura valenciana sense cap intromissio catalanista, mos reunirem junt al seu monument i li oferirem esta ofrena floral


http://www.valenciafreedom.com/es/noticias/0-politica/5204-el-grup-d-039-accio-valencianista-realisa-una-ofrena-floral-a-manuel-broseta.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario