Lo Crit del Palleter

Lo Crit del Palleter
El palleter Vicente Domenech, patriota valenciá. Cuadro pintat per Joaquín Sorolla

martes, 24 de diciembre de 2013

Editorial SOM 260

Mes Mentres l'independentisme català passa de puntetes sense parlar obertament dels “payasos catalans”, llimitant-se, de moment, a parlar del dret a decidir per a Catalunya. Oblidant-se a posta de que des de la Gran Catalunya de Casanova i Prat de la Riba fins este nou intent d'autodeterminacio de Mas i Junquera, sempre ha estat darrere el tema de l'unitat de la llengua i el seu somi imperialiste que abarca al Regne de Valencia, el Regne de Mallorca i el Regne de Arago. Mosatros que no mos fiem d'ells, continuen treballant front al pancatalanisme, tant com a Grup d'Accio Valencianista, com des de el si de “CEACA- Los Tres Reinos”

L'encontre anual de CEACA, celebrat el passat octubre en Palma de Mallorca i que tingué com anfitrions al “Grupo d'Acció Baléà” (GAB), servi per a analisar i preparar estrategies conjuntes front aço. Perque estem convençuts que en breu voldran clavar-mos en este embolic de l'independentisme català i les nostres autoritats tornaran a no estar a l'altura. Aixo si no colaboren obertament. La lluita sense complexos front al catalanisme, senya d'identitat del GAV des de fa mes de 36 anys, torna a ser clau per a parar l'avanç de l'imperialisme catalaniste en els tres regnes de l'antiga Corona d'Arago.

Sempre hem dit que les miges tintes no tenien cabuda en esta guerra per la seua supervivencia que el Poble Valencia ve lliurant des de fa molts anys, i ara menys que mai. Les terceres vies de l'all i oli, les republiques independents de sa casa i totes eixes aventures que no van a cap puesto que no siga al catalanisme, tenen l'obligacio moral de triar d'una volta en qui volen estar i els seus responsables donar una explicacio dels seus contactes en partits declaradament catalansites com l'es el Bloc-Compromis.

I en l'atra vora del pont de la dignitat continua comodament instalat lo Rat Penat d'Esteve i Millan. Convençuts ab dos de que una volta mes podran vendre-li al PP el seu control del valencianisme cultural per a arreplegar l'almoina que eleccions darrere d'eleccions els populars destinen a pagar als traïdors. Ya ha escomençat el desfile d'alts carrecs del partit popular i les fotos somrients junt als mateixos que crearen, blindaren i paguen a la AVLL. Per damunt del oix que mos produix esta gentola, esta la conviccio de que esta volta no les va a eixir be la jugada, de que els valencianistes ya se han donat conte de qui es Enric Esteve i els seus convidats de luxe. Clar que a ell ya li dona lo mateix, de moment ya s'ha colocat de conseller de la Fundacio Bancaixa.

Mencio a banda mereixen les declaracions del nou Deca de la RACV i per aixo reproduim el comunicat del GAV al respecte. Pero no podem deixar de resenyar en l'editorial de SOM com a testimoni de futur el nostre convenciment de que no es casualitat lo que va dir, i lo que no va dir, Enrique De Miguel. Fa molts anys, exactament des de la reintroduccio unilateral dels accents, que la RACV se ve alluntant dels usuaris de la Llengua Valenciana. Per aixo el GAV des de la reflexio mes fonda ha acordat admetre a partir d'este numero els escrits que mos apleguen redactats acorts a les conclusions del II Congres de la Llengua Valenciana. No podem quedar-mos de braços creuats mentres l'ent normatiu de la Llengua Valenciana li fa ullets a la AVLL.

23 de decembre de 2.013

http://www.elpalleter.com/actualitat/politica/noticies/2008/Comunicadogav241213.htm




No hay comentarios:

Publicar un comentario