Lo Crit del Palleter

Lo Crit del Palleter
El palleter Vicente Domenech, patriota valenciá. Cuadro pintat per Joaquín Sorolla

jueves, 16 de abril de 2015

El CEIP JOAN XXIII ven productes, dins del recinte escolar, a "Escola valenciana"

Círcul Cívic Valencià va tornar a defendre els interessos de pares i alumnes en els coleges.

En esta ocasió ha segut en El Grau de Gandia en el CEIP Joan XXIII, a on ans de les festes de pasqua nos va aplegar la queixa d'uns pares de que s'estaven venent productes d'una entitat que pertany a la categoria de tercers, com és Escola Valenciana dins del mateix centre.

Acompanyem este comunicat en la carta íntegra, sagell d'entrada del 14 d'abril de 2015, entregada en el mateix centre.

Ací teniu la carta en valencià:

En Valéncia a 14 d´Abril de 2015A l'atenció de En ,director del CEIP CENTRE JOAN XXIII DEL GRAU DE GANDIA, PLAÇA EL GARBÍ Nº2 GRAU I PLAJA DE GANDIA, C.P.: 46730.

Nos posem en contacte en vosté per una fotografia que hem rebut fa uns dies en Círcul Cívic Valencià, junt a la queixa d'uns pares demanant-nos ajuda en este assunt. En esta fotografia podem observar com s'oferix la venda de camisetes i artículs variats dins del centre escolar públic, en el fi d'arreplegar diners per a l'entitat Escola Valenciana.
En primer lloc els informem que Círcul Cívic Valencià és una entitat apolítica i sense ànim de lucre, i que donem veu als valencians i valencianes front a les ingerències d'entitats culturals alienes al poble valencià, aixina com també per a les vulneracions de drets dels chiquets i pares en les escoles, com qualsevol activitat relacionada en les senyes d´identitat del nostre poble.

Recordem la vinculació del director del l'escola a la normativa vigent en virtut del Decret 233/1997 de 2 setembre del Govern Valencià:

Artícul nº 19 Són competències del director de l'escola complir i fer complir les lleis i restants normes en vigor.
Artícul nº 95 Les escoles d'educació infantil i les escoles d´educació primària dispondran d'autonomia en la seua gestió econòmica...
No trobem en este articulat que el Centre Escolar tinga la funció de fer activitats mercantils per a terceres persones, com és en este cas Escola Valenciana.

Aixina mateixa fem menció de l'obligació d'incloure qualsevol activitat extraescolar en el PGA i que no poden tindre ànim lucratiu estes activitats, en virtut de la Resolució de 15 de Juliol de 2014, de les Direccions Generals de Centres i Personal Docent, i d'Innovació Ordenació i … per la qual es dicten instruccions:
2.7 Activitats extraescolars i complementàries. Servicis complementaris.
Punt 2.: les activitats extraescolars i complementàries i els servicis complementaris que s'incloguen en la PGA, seran organisats i realisats pel centre, per associacions colaboradores...i no tindran ànim de lucre.

Des de Círcul Cívic denunciem l'us de l'espai públic del Centre Educatiu per activitats mercantils, alienes a l'àmbit educatiu, ya que l'entitat Escola Valenciana dispon de pàgina web per a estos efectes, aixina com d'atres llocs i actes. No han d'aprofitar-se una escola o centre educatiu per a les seues activitat econòmiques. Ací lo únic que podem observar és una finançació per mig de l'escola Joan XXIII del Grau de Gandia cap a Escola Valenciana. Entitat subvencionada per la AVL i la Generalitat Catalana. Aixina que no hi ha cap motiu per a que els centres hagen de vendre-los els productes o demanar 2 euros a cada família per les activitats d'esta entitat.

És per això que solicitem la retirada immediata dels artículs a la venda, aixina com que no és demane diners als pares des del professorat per a les activitats d'esta entitat. Círcul Cívic Valencià farà un seguiment exhaustiu de les seues accions per mig de les famílies que s'han posat en contacte en nosatros, aixina com tampoc descartem comunicar a l'autoritat educativa pertinent lo que passa en el Centre Educatiu Joan XXIII, com de fer públic este tipo d'exaccions privades als pares dels alumnes.

Esperem la seua pronta resposta.

Jose Sanahuja 
President de Círcul Cívic Valencia
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario